Blog: Voor Anker Pt.2

Published on 25 July 2022 at 17:12

Deel 1 overgeslagen? Kijk dan eerst even hier!

Voor een kijkje backstage moet je hier wezen.

 

Niet op het podium, maar midden in de zaal, spelen de Hobos hun interpretatie van bluegrass op crack. Nummers die ontwapenend & grappig zijn, maar toch wijzen dat ze maatschappelijk een vinger aan de pols hebben. Bij elke song wordt het publiek geboden een kwartslag om ze heen te draaien. Er wordt luidkeels meegezongen. De sfeer zit er in. Voor mij is het duidelijk; de Jobos bewijzen dat Antifi ook humor heeft. 

 

Dan is het de beurt aan Severant. Het is even geleden dat ik de boys live heb gezien, daarover lees je hier, toen voor het eerst met Tom. Nu is Tom echt part of the unit. Sterker nog. Tom is een unit! Alle nummers worden gebracht met het zelfvertrouwen en presence die je verwacht bij een act die eerder dit jaar nog op Roadburn stond.  Wie van complexe partijen en slanke mannen met lang haar houdt kan zijn (of haar) vingers aflikken bij deze gasten. 

Ten slotte, de bloedbroeders van Baklawai. Het trio dat bewijst dat je zowel lever als trommelvlies kan trainen door progressieve overload en periodieke externe stress. Het was een en al spierbalvertoon bij Anker.  Pak het potje met rock’n-roll clichés, turn it up to 11 en vergeet daarna alles wat je weet. Echt alles...Naast ademen, slaap & bier is er alleen lawaai. Ja. Alleen lawaai. Dit is nu je leven. Welkom bij de cult

Hobo Jobos, Severant & Baklawai @AnkerStudio Eindhoven 23/06/22

Add comment

Comments

There are no comments yet.